Blåbær

Blåbær

Selvpluk af blåbær

Vi har mange sorter , både tidlig og sene

anlæg af blåbærmark

BlåbærPosted by Birgitte Windfeld-Hansen Mon, September 25, 2017 14:10:54
i efteråret 2014 anlagde vi vores blåbærmark. Der blev grave og lagt spagnum, plantet ud. i 2015 havde vi selvpluk på marken for første gang
nu her i 2017 må jeg så med glæde konstatere at det var det rigtige valg.
Vi nyder at have selvpluk også selv om det 7 dage om ugen fra start til slut.
Tak til alle vores dejlige kunder som kommer og plukker  • Comments(0)//blueberries.ninaweb.dk/#post5

Blåbærmarken

BlåbærPosted by Birgitte Windfeld-Hansen Mon, September 16, 2013 19:50:35
Blåbærmarken vil ikke blive anlagt de første par år, fordi planterne vil blive dyrket i store potter. Hvorfor nu det , jo , det vil være nemmere at holde rent , nemmere og plukke og jeg tror faktisk også det vil være lettere at holde vandet, men det vil tiden vise.
På tegnebrættet ser det ud til at afstand mellem planter bliver 1,25 og række afstand bliver 3 meter.
Så 33 rækker med 80 planter i hver. så det gir 2640 planter pr ha. Så der er lige et stykke vej til det antal planter.

  • Comments(0)//blueberries.ninaweb.dk/#post4

Blåbær fra Dierking

BlåbærPosted by Birgitte Windfeld-Hansen Sat, September 07, 2013 15:39:12
Fra Dierking har jeg bestilt

Northland Middelstore bær , hårdfør 120cm høj busk .moden omkring slutningen af juli. kan producere op til 10 kilo på gode år, med den rette pasning . er ikke kritisk med hvad jord den dyrkes i . Zone 3
fuld sol


Elizabeth Har fantastisk søde bær , Opkaldt efter Elizabeth White, en af ​​de tidlige blåbær forskere. Elizabeth har smag alle elsker. Den resterende del af sødme og syrlighed ikke kan duplikeres af nogen anden sort. Bær modner under midseason, frugterne er medium størrelse og anbefales til u-pick og lokale friske markeder alene. Dyrkes med succes i zoner 4-7. men har klaret sig godt her de sidste 2 vintre. kan producere op til 7 kilo pr plante, men det mere sansynlig den producer 3-6 kilo
fuld Sol


Nui En tidlig til midt i sæsonen sort , dette er hurtigt ved at blive en af ​​de mest populære sorter. Frugt er ekstremt stort, lyseblå og har fremragende smag og fremragende holdbarhed samt være højt udbytte i forsøg. Afgrøden modner omkring en uge efter Reka med en temmelig koncentreret modningstid og har en god sygdom tolerance . Den lidt svær at plukke da bærene gemmer sig lidt under bladene i planten. Anbefalet afstand mellem planter 1 meter.
Plantes i fuld sol eller halvskygge.


Reka

Tidlig sort

Udgivet af Ruakura Forskningscenter i 1985. Herkomst E118 (Earliblue x Ashworth) x Bluecrop. Den mest produktive af de tidlige frugter sorter frigivet af Ruakura. Store løse klynger af mellemstore bær (12-14mm) minder om Bluecrop. Bær tendens til at være mørkere end Puru eller Nui, men er fast og håndtere godt. Egnet til CA opbevaring eller forsendelse. Flavour appellerer til forbrugerne. Enestående plante vigør og tilpasset mineraler jorde. Har en opret vækst vane.

District Egnethed: Egnet til alle distrikter fra Waikato, syd.

Kulturelle Bemærkninger:

Det er nødvendigt at tynde frugt knopper om vinteren, da det har en tendens til at overcrop. Anbefalet afstand af 1,2-1,5 m mellem planterne.
Klare både fuld sol og halvskygge


Bluecrop - Frugterne er mellemstore til store i størrelsen. Blå Crop er godt kendt i branchen for sin modstand mod ugunstige vejrforhold og konsekvente udbytter. Blå Crop tilpasser sig mange former for jordtyper. Det har været den vigtigste sort til kommercielle og u-pick avlere. Smagen er mildt sød med nogle surhedsgrad. Dyrkes med succes i zone 4-8. , er nem at passe
Skal have fuld sol
  • Comments(0)//blueberries.ninaweb.dk/#post2

Blåbær fra Clasen i Tyskland

BlåbærPosted by Birgitte Windfeld-Hansen Sat, September 07, 2013 14:21:50
Vi har valgt 7 forskellige sorter fra Clasen I Tyskland

Chippewa blåbær blev udviklet i Minesota og er koldt hårdfør til USDA Plant Hårdførhed Zone 3. Det producerer op til 1,5-3 kilo. af søde, lys-blå frugt i midten af ​​sommeren. Chippewa blåbær busk vokser op til 1-meter høj og har en opretstående, kompakt form, hvilket gør det et passende valg til dyrkning i containere. Ligesom alle blåbær, det kræver en sandet, veldrænet jord og en pH på 4,5 til 5,0. Chippewa blåbær kræver en anden blåbær sort til at bestøve dem. Uden en bestøver, vil Bush producere blomster, men kun få, om nogen frugter.
sol halvskygge

Polaris er en anden meget hårdfør plante som også er udviklet i Minisota , den bliver op til en meter høj. Den producer mellemstore søde aromatiske bær.
sol halvskygge . Kan producer op til 3,5 kilo , og klare sig i zone 3


North Country er en anden hårdfør sort som producer små frugter. Busken bliver op til 1 meter hård . den tåler ned til minus 35 grader om vinteren . Bærene er modne sidst i juli først i August skal helst bestøves med Vaccinium corymb.'Northblue' for at give et stort udbytte.

Northblue
også en af de meget hårdfør planter bliver op til 1 meter høj med middelstore bær ."Northblue" blåbær er en af ​​de få sorter, der trives i temperaturer under frysepunktet. Selvom de er forholdsvis modstandsdygtige planter, de har brug for regelmæssig vedligeholdelse og årlige beskæring, ligesom deres varmt vejr fætre. Som med mange frugtbærende planter, bør du beskære dine blåbær i den tidlige vinter, når planten er hvilende. Beskæring dine Northblue blåbær årligt vil tilskynde til god sundhed, ny vækst og større frugtproduktion så du kan nyde friske blåbær i de kommende år. 1,5- 3,0 kilo frugt.
ful sol

Patriot er en tidlig sort med store søde bær , bliver op til 120 - 180 cm høj . hårdfør og kan under de rigtige omstændighedder producere op til 10 kilo. tidlig modne .
skal have fuld sol

Spartan er endnu en af de tidlig sorter bliver fra 120-150 cm høj med store søde bær, blomstre sent men modner tidlig, kan producer helt op til 5 kilo pr plante
skal have fuld sol


Pink Lemonade hårdfør ned til zone us 4 1-1,2 meter høj med søde pink bær
skal fuld sol eller halvskygge

  • Comments(0)//blueberries.ninaweb.dk/#post1
Next »